Nijverheidstraat 120 - 124, NL-2901 AR, Capelle a/d IJssel.
24h bereikbaar
+31 (0)10 258 02 80
oes@olthof.eu
 

Diensten

Mitsubishi Diesel Engine
Logo Doosan

Diensten van Olthof Engine Service

Met de jarenlange ervaring van Olthof Scheepsservices weet u zeker dat uw motoren bij ons in goede handen zijn. Naast ons specialisme van Brons, Bolnes, Stork, Mitsubishi en Doosan-Daewoo motoren zijn we ook bekend met andere fabrikaten. Alle diensten staan in het teken van het bereiken van een lange levensduur van uw motoren.

Endoscopische motordiagnose

Revisie kan soms uitkomst bieden. Maar wanneer is het zover? Daarover kunt u zekerheid krijgen als u Olthof Engine Service een endoscopische inspectie uit laat voeren.

Met behulp van onze Vison Pro Video endoscoop kunnen wij, na demontage van de verstuivers, de staat van de verbrandingsruimte (cilindervoering, zuiger en kleppen) van uw motor bekijken en hierop eventuele toekomstige onderhoudsbeurten aanpassen. Tijdens deze inspectie worden foto’s gemaakt en kunt u − als u wilt − live meekijken op het led-scherm van de endoscoop. Deze foto’s krijgt u aangeleverd op cd-rom en zijn vrij voor uw eigen gebruik. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een endoscoop inspectie te laten uitvoeren in het geval van bijvoorbeeld schade of in opdracht van de verzekering.

  1. Verleng de onderhoudsintervallen van uw motor;
  2. Wij zorgen voor gereconditioneerde onderdelen als cilinderkoppen, brandstofpompen, koelers, regulateurs en cilindervoeringen;
  3. Een korte reparatie tijd betekent langer doorvaren.

Olthof verzorgt uw motorenkeuring

Als u een bestaand schip koopt, dan heeft u als kopende partij een onderzoeksplicht. Dat los staat van de meldplicht van de verkopende partij wat betreft (al dan niet verborgen) gebreken en de staat van onderhoud van het schip met al haar motoren.

Daarnaast stellen verzekeraars dikwijls als voorwaarde, dat er een motorkeuring plaatsvindt voordat het te verwerven schip geaccepteerd wordt. Uiteindelijk zult u zelf ook willen weten of u na aanschaf voor de nodige onderhouds- of revisiekosten zult komen te staan.

Kortom, redenen genoeg om, alvorens tot de aankoop van een schip over te gaan, de motoren aan boord te laten keuren en daarvan een degelijk motorkeuringsrapport te ontvangen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Werkplaats

In onze ruime en moderne werkplaats gevestigd in Capelle aan den IJssel, aan eigen kade, zijn alle benodigde machines en gereedschappen beschikbaar om motoren en onderdelen in eigen beheer te kunnen repareren of overhalen. Dit maakt het voor ons mogelijk om een constante kwaliteit te leveren en te waarborgen. Hierbij wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van originele onderdelen.

Ook voor het overhalen van verstuivers bent u bij ons aan het juiste adres. Al jaren zijn wij vertrouwd met de zogenaamde “twee-traps” verstuivers van Mitsubishi, welke we ook regelmatig voor derde partijen overhalen. Uiteraard bent u ook met andere merken en types verstuivers bij ons aan het juiste adres.

Periodiek onderhoud

Ook voor uw periodiek onderhoud kunt u bij Olthof terecht. Door tijdige service aan uw motor verkleint u het risico op storingen en kunt u uiteindelijk geld en tijd besparen. Door onze ruime ervaring hebben wij een goed bestand opgebouwd met reële stand tijden. Sinds kort heeft u bij ons ook de mogelijkheid om uw smeeroliemonsters te laten analyseren. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om de conditie van uw motor te monitoren. Olthof Engine Service informeert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw installatie.

Neem voor een vrijblijvend advies contact op via +31 (0)10 2580280, of mail ons: